Πολιτικό #amentioto

Τι ήθελε άραγε να πει ο αγαπητός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κύριος Τζιτζικώστας όταν έδινε φιλικές συμβουλές στην Διοίκηση του Δήμου μέσα από το Twitter :

Πολύ θεώρησαν ότι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου ότι θα μονιμοποιηθεί τελικά η πεζοδρόμηση του τμήματος της Αγ. Σοφίας από την ομώνυμή πλατεία ως την Τσιμισκή. Ο Δήμος έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη ότι η περιφέρεια δημιουργεί προσκόμματα για το συγκεκριμένο έργο. Η περιφέρεια από την μεριά της κατηγορεί τον Δήμο για έλλειψη σχεδιασμού και έχει εκφέρει και τις αντιρρήσεις της για την λογική της πεζοδρόμησης γιατί όπως άφησε να εννοηθεί δεν γίνεται να γίνει ένας ακόμη δρόμος με καφέ στην πόλη. Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε πως αντιδρούν οι καταστηματάρχες της Τσιμισκή και της Μητροπόλεως στην προφανή αναβάθμιση της Αγ. Σοφίας.

Άλλοι πάλι θεώρησαν ότι αναφέρεται στην εκ νέου πρόταση του Δήμου για μετατροπή σε ποδηλατοδρόμο μιας από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας της Λ. Νίκης. Εκεί η αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη είναι δεδομένη παρόλο που ο ίδιος έχει δηλώσει ότι έφερε τους ποδηλατοδρόμους στην πόλη (sic) άσχετα αν δεν τους σέβεται. Η αιτιολογία είναι πως υπάρχουν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Λ.Νίκης με αποτέλεσμα την ημέρα να έχει δύο λωρίδες ελεύθερες και πολλές φορές το βράδυ μόνο μία. Βέβαια να απαιτήσει καλύτερη αστυνόμευση από την Δημοτική Αστυνομία και εφαρμογή του νόμου μάλλον δεν πέρασε από το μυαλό του αντιπεριφερειάρχη. Αντίθετα γίνεται προσπάθεια νεκρανάστασης του έργου του μπαζώματος της παραλίας με ταυτόχρονη διαπλάτυνση της Λ. Νίκης.

Πάντως ότι και να είχε στο μυαλό του ο κύριος Τζιτζικώστας καλό θα ήταν να θυμάται πως δουλειά του είναι να υπηρετεί τους πολίτες αυτής της πόλης και όχι να στέλνει ραβασάκια στην διοίκηση του Δήμου. Και ο Δήμος και η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένοι να συνομιλούν και να ενημερώνουν τον κόσμο της πόλης. Τα #amentiota μπορεί να έχουν τον χαβαλέ τους αλλά σίγουρα δεν θα έπρεπε να είναι μέρος του πολιτικού διαλόγου.