O Πατριάρχης επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης (δις) ;

Επίτιμος δημότης της Θεσσαλονίκης θα ανακηρυχθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12.30 ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο (οδός Βασ. Γεωργίου Α, 1, 1ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) όπως αποφάσισε σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της 18ης τακτικής συνεδρίασής του.

Αυτή είναι η πρώτη παράγραφος του Δελτίου τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης με ώρα απόστολής 20:30.

Το δελτίο τύπου το πήραν τα μέσα και βλέπω π.χ. ότι “ΤΑ ΝΕΑ” το έχουν αναρτήσει στις 21:55 στο site τους.

Η χαρά μεγάλη, ώσπου σήμερα το πρωί λάβαμε το παρακάτω mail από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μάτη

Παιχνίδια με τον Πατριάρχη για μια φωτογραφία

Την πρόθεση της να ανακηρύξει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο ως επίτιμο δημότη Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του δήμου.

Μόνο που ο κ.Βαρθολομαίος είναι επίτιμος Δημότης Θεσσαλονίκης από το 1997.

Συγκεκριμένα ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης με την απόφαση 1032 του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η οποία ελήφθη στις 28 Αυγούστου 1997.

Η δε τελετή απονομής του χρυσού κλειδιού έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του ιδίου χρόνου, όταν επισκέφθηκε την πόλη.

Είναι ντροπή να εμπλέκει η διοίκηση του Δήμου τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην προσπάθεια της να βγάλει μία καλή προεκλογική φωτογραφία.

Σοκ και δέος και όλα τα “καλά” blog της πόλης πιάσανε να κοροϊδεύουν τον Μπουτάρη. Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι σήμερα δεν χρειάζονται μόνο λόγια αλλά και εικόνες για να αποδείξεις κάτι. Έτσι σε μια συνεργασία thess.gr και trollingstone.gr, οι άοκνοοι ρεπόρτερς του trollingstone, μπήκανε στα υπόγεια και ανασύρανε το φωτογραφικό ντοκουμέντο του 1997 από το σώμα των φύλλων του Αγγελιοφόρου.

pat_tr1

Η αλήθεια είναι πως το άρθρο δεν μιλά πουθενά για επίτιμο δημότη της πόλης, παρά μόνο για την επίδοση του χρυσού κλειδιού της πόλης. Δεν το γνωρίζω αλλά μάλλον πάνε μαζί αυτά τα δυο.  Σε τελική ανάλυση αν δόθηκε μόνο το κλειδί της πόλης τότε, γιατί στην ανακοίνωση του Δήμου λέει :

Ακολούθως εις τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη θα επιδοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης το οποίο θα συνοδεύεται από τιμητική πλακέτα

Έτσι λοιπόν έχουμε δυο τινά να συμβαίνουν. Ή ο Κοσμόπουλος το 1997 έδωσε μόνο το κλειδί της πόλης στον Βαρθολομαίο και ξέχασε να τον κάνει επίτιμο δημότη, ή ο Δήμος με την “αλλαγή νοοτροπίας” άλλαξε και τις κλειδαριές και είπε να δώσει το νέο κλειδί στον Πατριάρχη…

Από την άλλη πάλι η χώρα είναι διαφορετική από το 97. Ο Τσοχατζόπουλος στην φυλακή, ο Βενιζέλος αρχηγός κόμματος-φαντάσματος, ο Κοσμόπουλος νεκρός και η Τριανδρία κομμάτι του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ναι βρε δώστε του το κλειδί, αλλά τουλάχιστον μη λέτε ότι διαφέρετε από τους προηγούμενους.

 

upadte: Η απόφαση για να τιμηθεί ο Πατριάρχης ανακοινώθηκε χτες από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μάτη, ανακοινώθηκε ότι η ψηφοφορία για την έγκριση θα γίνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

*Το άρθρο αυτό γράφηκε και ανέβηκε και στο thess.gr και στο trollingstone.gr

11 Responses to O Πατριάρχης επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης (δις) ;

  1. χαιρετίζω τη σύμπραξη των δύο και προτείνω το thess.gr να γίνει επίτιμο μέλος του trollingstone.gr για τη μεγάλη προσφορά του thess.gr στην πνευματική ανάταση της πόλεως ταύτης, βοήθειά μας (ελέησον τους αμαρτωλούς, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι)

  2. χωρίς χρυσό κλειδί δεν πάμε πουθενά

  3. εμ, βέβαια, ποιος άλλος θα απαντούσε, ο αμαρτωλος με το πρόστυχο άβαταρ. η απληστία αγαπητέ εν χριστω αδελφέ ειναι θανάσιμο αμάρτημα έχω να σου πω

  4. Και τώρα ήρθε η ώρα να γκρινιάξω εγώ:
    Τελικά όπως φαίνεται ο Βαρθολομαίος είχε τιμηθεί απλά με το κλειδί της πόλης και δεν είχε ανακηρυχθεί από την διοίκηση Κοσμόπουλου τότε σαν επίτιμος δημότης.
    (http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/YpiresiesYpagDimarxo/AytotTmimaDimDiethSxeseon/GrafeioTypouEpikoinonias/DeltiaTypou/anakoinosidioikisispanigirikisinedriasi.doc)
    Άρα ο θόρυβος για το λάθος της διοίκησης να τον ανακηρύξει δεύτερη φορά επίτιμο δημότη εντελώς άκυρος.
    Βέβαια ο χαμός έγινε και ο δημοτικός σύμβουλος που θέλει να ηγηθεί του αντι-Μπουταρικού μετώπου στις επόμενες εκλογές προβλήθηκε σε όλα τα “σωστά” μέρη.

    Τώρα για το αν έπρεπε να τιμηθεί ο Βαρθολομαίος με αυτή την διάκριση είναι εντελώς άλλο ερώτημα. Και το πόσο διαφορετική είναι μια διοίκηση από την προηγούμενη ή την επόμενη δεν κρίνεται από μεμονωμένα περιστατικά αλλά συνολικά.

  5. Ναι και γι αυτό στο trollingstone εγραψα και δευτερο κομματι. Αν διαβασεις προσεκτικα το κειμενο θα δεις οτι πουθενα δεν υιοθετουμε την αποψη οτι ειχε γινει επιτιμος δημοτης, και αυτο γιατι ο Πανος και ο Μητσος δεν το ειδαν γραμμενο. Αυτο ομως δεν αλλαζει το οτι θελανε να του δώσουν δεύτερη φορα το κλειδι, εκτος και αν πιστευεις στην δικαιολογια τους. Αν ισχυε οτι ςιχαν κανει λαθος εκ παραδρομης δεν θα αναφερανε ολους τους νομους. Εχεις δικιο οτι η διοικηση δεν κρινετε απο μια μαλακια της. Εγω απλα τις μαζευω. Στο τελος θα τις αφαιρέσω απο τα εκθειαστικα σου αρθρα 😛

  6. Έχεις δίκιο. Είναι τραγικό λάθος που είπαν θα δώσουν το κλειδί αντί για την πλακέτα όπως προβλέπει ο κανονισμός που μάλλον δεν διάβασαν και ιδιαίτερα σωστά.

    Παρόλο που λες ότι δεν υιοθετείς την άποψη, ο τίτλος του άρθου αυτό υπονοεί (ειδικά αυτό το ; στο τέλος σπάει κόκκαλα) και κάπου μέσα στο άρθρο γράφεις μάλλον περιπαιχτικά
    “Δεν το γνωρίζω αλλά μάλλον πάνε μαζί αυτά τα δυο.” Τελικά δεν πάνε μαζί αυτά τα δύο.

    Όσο για τα εξυπνακίστικα για τα εκθειαστικά που υποτίθεται θα γράφω εγώ, ξέρω ότι δεν μπορείς αν δεν χωρίζεις τον κόσμο σε στρατόπεδα, αλλά να χαρακτηρίσεις τι θα γράψω όταν τα γράψω. ;-P

  7. Το ερωτηματικό Θάνο είναι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Αν το ήξερα σίγουρα θα έλειπε. Βλέπεις είμαι πολύ πιο προσεκτικός από την διοίκηση του Δήμου, άλλωστε δεν ψάχνω ψηφαλάκια. Όπως πολύ σωστά έγραψες δεν δήλωσα βεβαιότητα αλλά πιθανότητα με το μάλλον, κάτι που το ενίσχυσα παρακάτω γράφοντας :
    ” Ή ο Κοσμόπουλος το 1997 έδωσε μόνο το κλειδί της πόλης στον Βαρθολομαίο και ξέχασε να τον κάνει επίτιμο δημότη, ή ο Δήμος με την “αλλαγή νοοτροπίας” άλλαξε και τις κλειδαριές και είπε να δώσει το νέο κλειδί στον Πατριάρχη…”
    Το κακό είναι, όπως φαίνεται και από την δικαιολογία, δεν υπάρχει κανένα λάθος ως προς το χρυσό κλειδί. Πιθανότατα κάποιος πέταξε την ιδέα, κάποιος άλλος πήγε και είδε ότι δεν είναι επίτιμος δημότης, αλλά κανένας δεν θυμότα τον κοσμόπουλο και το κλειδί, έτσι υποθέσανε όπως και εγώ που είμαι άσχετος ότι ο επίτιμος δημότης και το κλειδί πάνε μαζί. Αφού τους την είπε ο Μάτης ψάξανε να δούνε τι μαλακία κάνανε, Αν εγώ είμαι εμπαθής, αυτοί είναι ερασιτέχνες και έχω υποχρέωση να τονίσω τον ερασιτεχνισμό τους.
    Δεν χωρίζω εγώ τον κόσμο σε στρατόπεδα, απλά εσύ ψάχνεις για “Μεσίες” και εγώ λέω ότι δεν υπάρχουν

  8. Αφού το ξεκινήσαμε εδώ ας το συνεχίσουμε:
    Ο Μάτης τους την είπε, και μάλιστα με πολύ έντονο τρόπο και δεκάδες δελτία τύπου και αναδημοσιεύσεις από δεκάδες “ειδησιογραφικά” site, ότι θα έκαναν το Βαρθολομαίο δεύτερη φορά επίτιμο Δημότη κάτι που δεν ίσχυε. Άρα ο Μάτης ήταν 100% λάθος.

    Και δεν σχολιάζω καν το γεγονός ότι όντας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ανέκυψε το θέμα δεν είπε τίποτα αλλά περίμενε την επομένη για να κάνει εύκολη αντιπολίτευση.
    Το ότι του γύρισε μπούμερανγκ το ευχαριστιέμαι χαιρέκακα πρέπει να το παραδεχτώ.

    Για το χρυσό κλειδί πράγματι έκαναν λάθος. Αλλά όχι δεν είναι και τόσο τραγικό όσο αν ήταν ήδη επίτιμος δημότης. Μην υπερβάλλουμε κιόλας, το θέμα είναι δευτερεύον.

    Όσο για το “μεσίες” πάλι προβάλλεις τις δικά σου προσδοκίες. Εγώ δεν ψάχνω για μεσίες. Οι “φιλελέδες” έχουμε ένα θέμα και με την εξουσία και με την αυθεντία και με τους μεσίες.
    Άλλοι ψάχνουν πατερούληδες. Μην προβάλλεις.
    Οι άνθρωποι έρχονται με 1002 ελαττώματα και θα κάνουν και 2002 λάθη. Το γνωρίζω εξ’αρχής και είμαι και διατεθειμένος να υποστώ μικρά και μεγάλα λάθη και ακόμη και να απογοητευτώ αν κάνουν πάρα πολλά.
    Κανείς άσφαλτος που λέει και η Λαίδη. Και καλύτερα έτσι γιατί αλλιώς θα ήταν και τραγικά βαρετα.

  9. Πάνος από "Πάνος και Μήτσος Inc Co LTD - έρευνες, μετακομίσεις, αγγαρείες"

    Για να καταλάβω, δηλαδή, ο argos_t είναι σύμφωνα με τον thanosk κρυφοσταλινικός;

  10. κρυφοσταλινικός, που ψάχνει τον πατερούλη του και δεν ξέρει καν τη διευθυνση να του στείλει πακέτο με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου;

  11. @thanosk εσείς οι φιλελέδες (χωρίς εισαγωγικά) κάνετε μόνο τραγικά σφάλματα. Εμείς οι σταλινικοί τα διορθώνουμε σφάζοντας τους εχθρούς του λαού
    Ο Μάτης την πάτησε θεωρώντας ότι το Χρυσό κλειδί της πόλης πάει παρέα με τον επίτιμο δημότη. Όμως και η Διοίκηση την πάτησε ακριβώς για τον ίδιο λόγο, απλά είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν τελευταίοι. ΑΥτό τι μας δείχνει; Ότι
    α) ο Μάτης βιάζεται να την επι στην Διοίκηση χωρίς να κάνει την απαραίτητη προετοιμασία, αυτό δηλαδή που έκαναν οι “Πάνος και Μήτσος Inc Co LTD – έρευνες, μετακομίσεις, αγγαρείες”
    β) όλοι οι “δημοσιογράφοι” των blogs και καλύτερων portal του κόσμου το δεχτήκανε αμάσητο γιατί βαριόντουσαν να ψάξουν
    γ) η Διοίκηση του Δήμου ενδιαφέρεται μόνο και μόνο για το επικοινωνιακό παιχνίδι με τον Πατριάρχη και αυτό φαίνεται και από το ότι δεν ξέρανε τον κανονισμό και γράψανε μαλακίες για κλειδιά μπερδεύοντας τους πάντες αλλά και γιατί στην διορθωτική τους δήλωση καταλήγουν με την ξεφτιλισμένη παράγραφο τύπου όσοι καταφέρονται εναντίον μας καταφέρονται και εναντίον της εκκλησίας, υποννοώντας προφανώς τους ψηφοφόρους που αυτή ελέγχει.
    Ειδικά το τελευταίο θα το περίμενα από τον Παπαγεωργόπουλο και όχι από τον Μπουτάρη. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν ιλάμε για Μπουτάρη εδώ αλλά για διοίκηση Μπουτάρη. Δεν φτάνει να έχεις μόνο έναν γαμάτο παίκτη στην ομάδα σου, θα πρέπει να έχεις και καλό προπονητή για να δημιουργήσεις καλή ομάδα

    @Πάνος από “Πάνος και Μήτσος Inc Co LTD – έρευνες, μετακομίσεις, αγγαρείες”
    ναι είμαι σταλινικός και όχι κρυφο. Ακονίζω το κονσερβοκούτι μου
    @Σοφία η Βίκυ ξέρει την διεύθυνση μήπως, για να βοηθήσει;