Just the two of us

Τέτοιες εποχές δεν είναι δυνατόν να χαίρομαι για οποιονδήποτε απολύεται. Αύριο μπορεί να είμαι εγώ ένας από αυτούς που θα στηθούνε στην ουρά του ταμείου ανεργίας. Δεν μπορώ επίσης να αρνηθώ ότι δεν έχω αφήσει τον Μπουτάρη σε χλωρό κλαρί. Δεν είναι εμπάθεια και το έχω εξηγήσει στο frappelections. Είναι όμως η πρώτη φορά, από τότε που πήρε την εξουσία στον Δήμο ο Μπουτάρης, που θα συμφωνήσω μαζί του. Τουλάχιστον με μέρος της απόφασής του.

Η είδηση από taxalia :

…ανακοίνωσε πως απολύονται ο τεχνικός διευθυντής Στέλιος Λουκόγλου, ο διευθυντής τηλεόρασης Αντώνης Οραήλογλου, ο προσωπάρχης Θεόδωρος Κρυωνάς, ο γενικός προϊστάμενος Σάκης Γιαννίκης και ο προϊστάμενος ενημέρωσης του ραδιοφώνου Γιώργος Αδάμ

Από τους 5 ξέρω τους 2 τον ένα προσωπικά, έχουμε γνωριστεί σε κάποια παρέα το 2006 και από την συνδικαλιστική του διαδρομή στην ΕΣΗΕΜΘ, τον Γιώργο Αδάμ. Αν θυμάμαι καλά δούλευε και στον ΕΤ πριν τον κλείσει η Γιάννα. Ο δεύτερος και στον οποίο και αναφέρομαι είναι ο Αντώνης Οραήλογλου.

Ο κυρ-Αντώνης λοιπόν είναι ίσως η πιο cult μορφή της τηλεόρασης της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να βρίσκεται σ’ αυτή από την εποχή του Κούβελα και το επίπεδο της δημοσιογραφίας μπορεί να είναι παλιότερο από το ’86. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια έγινε διάσημος στην πόλη από τη περίφημη εκπομπή του “Η ώρα του Πολίτη”. Μεγάλο χιτ με συμπρωταγωνιστή τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Προσπαθούσαμε να μην την χάνουμε ποτέ, αν και τον τελευταίο καιρό είχε άστατες ώρες μετάδοσης.

Πατέρας και κόρη σε ξένοιαστες στιγμές από το photoreportage.gr

Στην εκπομπή αυτή μάθαμε τον δημοσιογραφικό όρο “και τα συμπεράσματα δικά σας’ αφού πρώτα μας καθοδηγούσε σ’ αυτά. Είναι η ίδια εκπομπή που ενώ καλούσε τους δημότες να θέσουν ερωτήματα στον δήμαρχο, ο παρουσιαστής διάβαζε αυτά που βολεύανε. Η ίδια εκπομπή όπου το σπατουλάρισμα στον Παπαγεωργόπουλο δεν είχε τέλος. Ίσως γιατί έτσι βόλεψε στην TV100 και την κόρη του, την κα Κατερίνα Οραήλογλου με δική της εκπομπή, το “Αμφιθέατρο”.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι απλά πταίσματα, από αυτά που συνηθίσαμε στην ελληνική κοινωνία και λέγαμε “Δε βαριέσαι, ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος;” και μας φέρανε σ’ αυτό το χάλι. Θα μπορούσαν, λέω,  μια και με την έλευση του ΠΑΣΟΚ ανακαλύψαμε το σκάνδαλο των αργόμισθων της Agrocert όπου ο κυρ- Αντώνης έπαιρνε λέει 40.000€ τον χρόνο. Βλέπετε τα 75000 που λέει το ίδιο άρθρο ότι έπαιρνε στο TV100 δεν ήταν αρκετά και ας είχε υπογράψει σύμβαση αποκλειστικής απασχόλησης. Η ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει είναι γιατί απολύθηκε 1,5 χρόνο αργότερα, αφού παραβίασε τους όρους του συμβολαίου του και όχι γιατί απολύθηκε.

Στην όλη αυτή ιστορία ήρθε να προστεθεί και η υποστήριξη του ΒάσιΠαπ που μας έκανε πάλι να γελάσουμε, not :

Συγκεκριμένα ο Δ.Θ. για μία τηλεόραση και τρία ραδιόφωνα το 2010 δαπάνησε μόνο 6,24 εκ.ευρώ, όταν η Κυβέρνηση δαπάνησε για την ΕΤ 3 για το ίδιο χρονικό διάστημα 42 εκ. ευρώ, πάλι για μία τηλεόραση και τρία ραδιόφωνα!…

(ναι μια και το TV100 είχε ανταποκρίσεις από την Βενιζέλου και την πιάνανε μέχρι το Φοίνικα)

…ομιλεί για δήθεν «υπέρογκα έξοδα» και συγχρόνως με τρόπο εκδικητικό απολύει 5 άξια στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης όταν η ανεργία καλπάζει και όταν τα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα.

(ε, βέβαια, τέτοιο παράδειγμα που του έκλεβε η Agrocert τα στελέχη…)

για να καταλήξει την δήλωση υποστήριξης στο :

Καλούνται οι Θεσσαλονικείς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αντιδράσουν με την φωνή τους μέσα από τα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, συγχρόνως δε να πάρουν θέση και η ΕΣΗΕΜΘ και τα Σωματεία των εργαζομένων της πόλης μας.

Αυτό με τα συμπεράσματα από τον κυρ-Αντώνη θα το πήρε.

Για το τέλος του Post ένα videάκι δώρο με πρόβλημα στο συγχρονισμό ήχου – εικόνας, αλλά θα προσπαθήσω να το διορθώσω.

4 Responses to Just the two of us

 1. “Τέτοιες εποχές δεν είναι δυνατόν να χαίρομαι για οποιονδήποτε απολύεται”

  vs

  “..όπου ο κυρ- Αντώνης έπαιρνε λέει 40.000€ τον χρόνο. Βλέπετε τα 75000 που λέει το ίδιο άρθρο ότι έπαιρνε στο TV100 δεν ήταν αρκετά και ας είχε υπογράψει σύμβαση αποκλειστικής απασχόλησης..”

  Εμένα πάλι δε μου καίγεται καρφάκι.

  Οπότε συμφωνώ με το “Η ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει είναι γιατί απολύθηκε 1,5 χρόνο αργότερα, αφού παραβίασε τους όρους του συμβολαίου του και όχι γιατί απολύθηκε.

 2. Γι’ αυτό και τα έγραψα με αυτή τη σειρά 🙂

 3. το μόνο δυστύχημα είναι ότι δεν έχει διασωθεί επαρκές υλικό των εκπομπών Οραήλογλου με τον Παπαγεωργόπουλο, ώστε να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

  Όποιος έχει τέτοιο υλικο βουρ για το youtube.

 4. Pingback: Το 99ο έτος μετά Οθωμανικής αυτοκρατορίας | thess.gr