Οι λύκοι, τα πρόβατα και 10 εκατομμύρια

Η ιστορία της “τρύπας” των 10 εκ. € στον δήμο Θεσσαλονίκης είχε εξέλιξη μετά την κατάθεση του υπαλλήλου που φέρεται ως ο καταχραστής του ποσού και ο οποίος δήλωσε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με τον “Αγγελιοφόρο”:

«Δε θα γίνω εγώ το εξιλαστήριο θύμα. Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν, αλλά δεν ήμουν μόνος»

Η ίδια εφημερίδα μας πληροφορεί ότι :

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπό κατηγορία υπάλληλος εμπλέκει στην απολογία του, η οποία θα συνεχιστεί αύριο, όχι μόνο υπηρεσιακούς υπαλλήλους, αλλά και στελέχη της περιόδου 2003-2007!

Από την “Μακεδονία” μαθαίνουμε ότι χθες θα έκανε σύσκεψη ο κ. Φλωρίδης, προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης , για “…να αναζητηθούν πρόσφοροι τρόποι για την ασφαλή φύλαξη όλου του υλικού, το οποίο σχετίζεται με τη νέα υπόθεση υπεξαίρεσης σημαντικών χρηματικών ποσών που αποκαλύφθηκε στη διεύθυνση ταμειακής υπηρεσίας του κεντρικού δήμου.”

Δηλαδή τόσες μέρες που τα είχαν ;

Η ίδια εφημερίδα μας πληροφορεί ότι : “…Οι φάκελοι με όλα τα σχετικά έγγραφα έχουν μεταφερθεί στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Βενιζέλου, πλησίον του δημαρχείου.”

Μόνο που ο “Αγγελιοφόρος μας δίνει μια επιπλέον πτυχή
Μέχρι πρότινος, ουδείς φύλασσε αυτήν την αποθήκη. Ωστόσο, εδώ και λίγες μέρες ένα περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται μονίμως σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία.”

Όπως μπορούμε να αντιληφθούμε όχι μόνο υπάρχουν κατηγορίες για εμπλοκή υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου αλλά έχουμε βάλει την Δημοτική Αστυνομία να φυλάει τα στοιχεία που πιθανόν να οδηγούν στους ανθρώπους που υπονοεί ο φερόμενος ως καταχραστής.

Αυτό εμένα γιατί μου θυμίζει μια λαϊκή ρήση που έχει να κάνει με λύκους και πρόβατα;

One Response to Οι λύκοι, τα πρόβατα και 10 εκατομμύρια

  1. Pingback: thess.gr | Κι άλλο;