Βιοί Παράλληλοι, not

Αν δεν έχουμε τίποτα το συνταρακτικά περίεργο, η έρευνα για τα 22,5 εκατ. Ευρώ θα μας δώσει και το ποιοί τρώγανε μέσα στον Δήμο, από όπου απουσίαζε ο έλεγχος όπως, με την πρώτη ματιά, δείχνουν τα πράγματα.

Σήμερα η εφημερίδα “Μακεδονία” με πρωτοσέλιδό της αποκαλύπτει ένα κοινό λογαριασμό πολιτικο προσώπου και μιας υπαλλήλου του Δήμου από όπου περάσανε μέσα σε λίγα χρόνια 100.000.000 δρχ ή 300.000 €. Αν κατάλαβα καλά δεν τον συνδέει άμεσα με τα 22,5 εκατ. αλλά και η προσθήκη για την απαγγελία κατηγοριών για τα 327000€ της παγίας, ποσό πολύ κοντά με αυτό του λογαριασμού, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Κάπου πιο βόρεια, ο νέος αντιδήμαρχος του Λονδίνου, παραιτήθηκε εξ’ αιτίας κατηγοριών και έρευνας που εκκρεμεί για θέματα της πριν της αντιδημαρχίας ζωής του. Εδώ δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. κανένας δεν θεωρεί ότι φταίει, έστω και για την ανυπαρξία ελέγχου. Με φιέστες και μονολόγους στην δημοτική τηλεόραση ελπίζουν ότι θα ξεχάσουμε. Όλοι οι άλλοι μπορεί. Εμείς δεν ξεχνάμε ότι έβρεχε ευρώ δίπλα μας και δεν ξέρουμε ποιός τα μάζεψε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναρωτιώμαστε ακόμα και θα συνεχίσουμε ώσπου να πάρουμε απάντηση :

Που πήγαν τα 22,5 εκατ. δήμαρχε;

6 Responses to Βιοί Παράλληλοι, not

 1. Τα συμπεράσματα δικά σας…

 2. Διαδώστε το…

 3. Δε ξέρω αν κυκλοφόρησε/γνωστοποιήθηκε, αλλά σύμφωνα με δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας (Μπουτάρης), το πολιτικό πρόσωπο είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος. Το σχετικό δελτίο τύπου ξεκινά ως εξής:
  “Διαβάσαμε τα δημοσιεύματα για τον κοινό τραπεζικό λογαριασμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με στενό του συνεργάτη…..”

 4. Κυκλοφόρησε κανονικότατα, Βλαδίμηρε…

  Από το δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας κρατώ μία ουσιώδη, κατ’ εμέ, παρατήρηση: “Ο κ. Παπαγεωργόπουλος πρέπει κάποτε να αναλάβει τις ευθύνες του και να απαντήσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο σε έκτακτες Συνεντεύξεις Τύπου για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας”.

  Ίσως όμως δεν θα έπρεπε να έχουμε τόσες απαιτήσεις από έναν άνθρωπο με μάλλον περίεργη άποψη περί δημοκρατίας και αντιπροσωπευτικότητας…

 5. Και όπως έγραψαν την Τρίτη τα ΝΕΑ http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080708&nid=9136310&sn=&spid=876
  ο συνδικαιούχος του λογαριασμού ήταν ο περίφημος Lεμούσιας (αγοραπωλησίες οικοπέδων, μεσιτείες, οικοδομές 2 λεπτά από το κέντρο – Μεγάλαι ευκαιρίαι – Ελλλάτεεεεεε).
  Στο διάδοχο λογαριασμό συνδικαιούχος ήταν ο Γάκης.
  ___
  Άκουσε/είδε κανείς τίποτε σχετικό στα μέσα ενημέρωσης “όλων των Θεσσαλονικέων”????

 6. Χωρίς διάθεση υποστήριξης και η “Μακεδονία” που πρώτη ανέδειξε το θέμα αλλά και ο Αγγελιοφόρος την επόμενη μέρα, είχανε την είδηση. Για του λόγου το αληθές

  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ