Ως πότε;

189294993_136fa8f121_o

παλιό πόνημα του Νάσου

Όσο η δεξιά παράταξη της πόλης δημιουργεί καινούργιους στόχους για τους μπαχαλάκηδες αλλά και καινούργιες τουαλέτες για τα περιστέρια, η δικαιοσύνη προχωρά στο ξεμπρόστιασμα του μηχανισμού του Δημάρχου.

Πριν από καιρό, ο Δήμαρχος που μας αξίζει, προσπαθώντας να φιμώσει (προσωπική εκτίμηση) τις φωνές τις αντιπολίτευσης μέσα στο Δήμο, προέβει σε κατάθεση μηνύσεων εναντίον του Μπουτάρη και της Αράπογλου. Ο Μπουτάρης προτίμησε να εκλιπαρήσει την συγνώμη του Βασίλη, ίσως γιατί δεν τον κάλυπτε η βουλευτική ασυλία, αλλά η Αράπογλου συνέχισε.

Στην αρχή είχαμε μια αναβολή για τον Μπουτάρη, πράγμα που έδωσε φτερά στον οδοντίτρο και τον οδήγησε σε δηλώσεις τύπου :

…ο κ. Μπουτάρης το έβαλε στα πόδια και θα τρέχει όλο το καλοκαίρι και μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε θα εκδικαστεί η υπόθεση. Εύχομαι η κ. Αράπογλου να μην ακολουθήσει το παράδειγμα Μπουτάρη και να μην το βάλει και αυτή στα πόδια”, πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι “ήλθε πλέον η ώρα καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε οι Θεσσαλονικείς να μπορέσουν να μας κρίνουν όλους από τις πράξεις μας”.”

Έτσι φτάσαμε προχτές στην απόφαση  μιας υπόθεσης, που  είχε εκδικαστεί τον Οκτώβριο με μια υπέροχη κατάθεση από τον κ. Καπετανόπουλο, οποία ούτε λίγο ούτε πολύ λέει :

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αγωγή “στο σύνολό της ως ουσία αβάσιμη” και διατάσσει τον δήμαρχο να καταβάλει στην αντίδικό του, “λόγω της ήττας του” όπως αναφέρει, το σύνολο των δικαστικών εξόδων, τα οποία προσδιορίζει σε 21.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι με την αγωγή του, η οποία κατατέθηκε στις 16 Μαρτίου 2008 και εκδικάστηκε στις 22 και 29 Οκτωβρίου 2008, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζητούσε ως αποζημίωση ένα εκατομμύριο ευρώ, ισχυριζόμενος ότι όσα είχε πει η αντίπαλός του σε συνέντευξή της σχετικά με τα τεκταινόμενα στο δήμο αποτελούσαν συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητάς του.

Και λοιπόν; Τι έγινε; Την αθώωσε. Όχι φιλαράκια, δεν μας νοιάζει το ότι αθώωσε την Αράπογλου. Μας νοιάζει ότι καταδίκασε τον Παπαγεωργόπουλο. Πως;

…“όσα ανέφερε η εναγόμενη (σ.σ. Χρύσα Αράπογλου) στην επίδικη συνέντευξή της, περί συγκεκριμένων σκανδάλων, οικονομικών ατασθαλιών και καταλήστευσης του δημοτικού χρήματος, καθώς και περί μη αξιοκρατικών μεθόδων διορισμών, προμηθειών και ανάθεσης εργολαβιών, συνιστούν ισχυρισμό γεγονότων, τα οποία ωστόσο, απεδείχθησαν κατά βάσιν αληθή”. Προσθέτει πως “όλα αυτά γεννούν εύλογη αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα και τη χρηστότητα του επιλεγέντος τρόπου διοίκησης (σ.σ. του δήμου) και αφετέρου δημιουργούν, επίσης εύλογα, την πεποίθηση ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του δήμου λειτούργησαν πλημμελώς τόσο ως προς τον προληπτικό όσο και ως προς τον καταστατικό ρόλο τους”.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απόφαση στα όσα καταλογίζει στον Δήμαρχο για το σκάνδαλο των 22,5 εκατομμυρίων αλλά και για τις προσλήψεις και τον Γραμματέα του Δήμου :

…“η παράνομη διακίνηση των χρημάτων του δήμου που προορίζονταν για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, τα οποία, κατά παράβαση του νόμου, διακινούνταν σε μετρητά ή με απλές (και όχι δίγραμμες) επιταγές” και, δεύτερον, “οι παράνομες εντολές του αντιδημάρχου Οικονομικών για μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών” δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για την υπεξαίρεση. – Διερωτάται πώς είναι δυνατόν, ύστερα απ’ όσα αποκαλύφθηκαν σε βάρος του, να παραμένει ακόμη στη θέση του ο γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας. Στην απόφαση αναφέρεται ότι “κατά την κρίση του δικαστηρίου” η παραμονή στη θέση του γεννά “ζητήματα ηθικής και πολιτικής τάξης”, αλλά και “εύλογα ερωτηματικά για το εάν θα έπρεπε να εξακολουθεί ή όχι να είναι φορέας διαχειριστικής εξουσίας του δήμου, παραμένοντας στην καίρια θέση που κατέχει”. Συγκεκριμένα για τον κ. Λεμούσια, πέραν της επισήμανσης πως δεν διαθέτει το τυπικό προσόν (πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ), γίνεται αναφορά και στη δωρεά της οικοπεδικής έκτασης που του δόθηκε από δημότισσα. Επισημαίνεται μάλιστα πως η συγκεκριμένη δημότισσα βρισκόταν σε δικαστική διένεξη με το δήμο, ενώ ο γιος της διορίστηκε στο δήμο εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ.

Θα μου πείτε και τι φταίει ο Δήμαρχος, αυτός απλά …Δημάρχευε. Όχι συνδημότες, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, πάντα σύμφωνα με την απόφαση ήξερε μια και η απόφαση  :

– Αναφέρει ότι η μη σύννομη διαχείριση των οικονομικών του δήμου ήταν σε γνώση του κ. Παπαγεωργόπουλου. – Στιγματίζει τις αθρόες -και εκτός ΑΣΕΠ- προσλήψεις ημετέρων του κ. δημάρχου και ανθρώπων του περιβάλλοντός του. – Μνημονεύει την ομολογία του κ. Σωτήρη Καπετανόπουλου περί παραπλάνησης, ουσιαστικά, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων εκ μέρους της διοίκησης, προκειμένου να λάβει ο δήμος προνομιακό δάνειο. – Στιγματίζει το “κλειστό” και σκανδαλώδες “σύστημα προμηθειών και εργολαβιών που επικρατεί στο δήμο.

Μετά από όλα αυτά ο Δήμαρχος παραμένει στην θέση του και εσείς ακόμα τον ψηφίζετε και τον στηρίζετε. Ίσως γιατί μετά από όλα αυτά ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος :

…“Δεν νομίζω ότι η κ. Χρ. Αράπογλου, η οποία βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση, καθώς διασπάσθηκε η δημοτική της ομάδα, θα έπρεπε να βγάζει τόσο γρήγορα συμπεράσματα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η τελική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης αργεί, είμαι δε βέβαιος για την τελική της κρίση. Εγώ πάντως από την πρώτη αυτή φάση είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος. Και αυτό διότι η κ. Χρ. Αράπογλου μέσα από το απολογητικό της υπόμνημα -το οποίο είναι στη διάθεση του καθενός- πήρε πίσω όλες τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει εναντίον μου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Χρ. Αράπογλου στη σελ. 71 του υπομνήματός της δηλώνει ‘ουδέποτε χαρακτήρισα τον αντίδικο εμπλεκόμενο σε παράνομες πράξεις’, στη σελ. 74 δηλώνει ‘καμία πρόθεση να αμαυρώσω το όνομα του αντιδίκου’, στη σελ. 82 δηλώνει ‘πουθενά δεν αναφέρω τον αντίδικο ως υπαίτιο σκανδάλων’, στη σελ. 99 δηλώνει ‘δεν συνδέω τον ίδιο τον αντίδικο με παράνομες δραστηριότητες’ κλπ. κλπ! Μετά από όλες αυτές τις δηλώσεις ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, η κ. Χρ. Αράπογλου αισθάνεται ευτυχής! Την αφήνω στην τελική κρίση των Θεσσαλονικέων και της δικαιοσύνης”.

Μας φτύνουν και εμείς λέμε ότι ψιχαλίζει.

Δεν έχει σημασία η Αράπογλου αλλά τι αποφάνθηκε η δικαιοσύνη.

Αλήθεια ο ρίψασπις Μπουτάρης πως αισθάνεται τώρα;

Αλήθεια οι οπαδοί του, ο κ. Οραήλογλου τι έχουν να πουν;

Αλήθεια, γιατί τον κοιτάμε ακόμα;

Υ.Γ. Έχω ακόμα μια απορία. Τα 21000 Ευρώ θα τα πληρώσει ο Δήμος ή ίδιος; Πόσο τζάμπα μάγκας είναι;

7 Responses to Ως πότε;

 1. Είχα στο νου μου να κάνω και έγω ένα Post για αυτήν την τραγική καταστασή που επικρατεί στο δήμο.. Με κάλυψες πλήρως..
  Προσωπικά δεν με νοιάζει τι έγινε με την κ.Αράπογλου.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε ότι είναι ένοχος ο “Πορφυρογέννητος”..Ο γνωστός σε όλους μας ατσαλάκωτος τσαλακώθηκε και τσαλακώθηκε άσχημα…Κύριε Παπ.. από μόνος σας έπρεπε να παραιτηθείτε αλλά δεν υπάρχει τσαγανό..Δεν υπάρχει ειλικρίνεια ,δεν υπάρχει ενοχή ,δεν υπάρχει τίποτα..
  Κάντε ώ ρε παιδιά λίγο υπομονή το μόνο που θέλει είναι να καθίσει στο καινούργιο θρόνο του δημαρχείου του…όχι για αυτόν …Για την Φουκαριάρα την μάνα του….!!

 2. lol Kourtgeo

  ναι για την φουκαριάρα την μάνα του…

 3. Τα συμπεράσματα δικά σας (ουάν μορ τάιμ).

 4. politis thessalonikis

  Κατατοπιστικοτατο το αρθρο, ομολογω. Ως πολιτης της πολης αυτης λυπουμαι παρα πολυ που ο αμετροεπης εγωισμος του κυριου κυριου δημαρχου και οι διακομματικοι διαξιφισμοι δεν επιτρεπουν την ουσιαστικη αναπτυξη και προωθηση της θεσσαλονκης. Εντουτοις ως απλος γνωστης και σπουδαστης των νομικων πρεπει δυστυχως να σας διευκρινησω οτι η αποδοχη της αγωγης της κυριας Αραπογλου δεν συνεπαγεται την πληρη καταφαση της ενοχης Παπαγεωργοπουλου. Απλα αυτη γινεται δεκτη και θεωρειται βασιμη παρεμπιπτοντως και στα πλαισια της δικης ως προς τη συκοφαντιση την οποια φερεται να τελεσε η κ.Αραπογλου. Τυχον καταδικη ή αποδοση ποινικων ευθυνων κατα του Βασιλη Παπαγεωργοπουλου θα ειναι δυνατη μονο μετα απο ασκηση σχετικης αγωγης και εκκινηση δι’ αυτο ποινικης διαδικασιας. Οποτε αναμενουμε την συνεχεια ως προς την ουσια της υποθεσης της καταχρασης και κακοδιαχειρισης του δημοτικου χρηματος…

 5. Αγαπητέ μου συμπολίτη. Προφανώς ο συλλογισμός σας είναι σωστός, όχι μόνο γιατί πιοθανότατα ξέρετε την νομική επιστήμη καλύτερα από μένα, αλλά και γιατί και η ίδια η λογική αυτό λέει. Αυτό που προσπαθώ να επισημάνω, πέρα από το δικονομικό κομμάτι είναι ότι στην συλλογιστική της απόφασης απαλλαγής της κας Αράπογλου, κάτι λέει το δικαστήριο που οι περισσότεροι συμπολίτες μας το περνάνε στο ντούκου.
  Το ως πότε, πάει κυρίως σε αυτούς

 6. Pingback: Κάγκελα Παντού | thess.gr

 7. Pingback: Το ποντίκι που βρυχάται « Frappelections