Εθνar(t)χης

Επειδή ένας Ελευθέριος Βενιζέλος δεν είναι ποτέ αρκετός, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τους μελλοντικούς “βάνδαλους” με καλλιτεχνικές ανησυχίες (seek and destroy!). Μια ευγενική χορηγία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ethnarxis-agalma

Αυτό το πράγμα σε λίγο καιρό θα το τρώμε στη μάπα κάθε μέρα σε κεντρικότατο σημείο της πόλης μας. Και μόνο που το βλέπω στη φωτογραφία του υπολογιστή μου έρχεται να σπάσω την οθόνη… Σκέψου και διά ζώσης.

Σχετικά έχουν ήδη γράψει: Magica, KourtGeo (1, 2). Διαβάστε επίσης αυτό κι αυτό.

ΥΓ. Δεν αντέχω άλλο σε αυτήν την πόλη: Θα μεταναστεύσω!

3 Responses to Εθνar(t)χης

 1. Pingback: thess.gr | Ως πότε;

 2. Είμαι κι εγώ σε αυτούς που έχουν βαρεθεί να βλέπουν μόνο μαρμάρινα αγάλματα και προτομές δεξιά και αριστερά στα πάρκα. Η πόλεις μας αναβλύζουν σαπίλα, έλλειψη φαντασίας και σύγχρονης αισθητικής.

  Παρόλα αυτά, και ότι πολιτικές αντιρρήσεις έχουμε με τον συγκεκριμένο “εθνάρχη”, δεν παύει να αποτελεί τον άνθρωπο που οραματίστηκε και πέτυχε την ένταξή μας στην ΕΕ. Δύσκολα θα βρεθεί άλλος με αντίστοιχα σημαντικό επίτευγμα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

  Συγγνώμη και για το καθυστερημένο σχόλιο.

 3. Χόρχε, με την πρώτη παραγράφό σου συμφωνώ.

  Το ότι “οραματίστηκε και πέτυχε την ένταξή μας στην ΕΕ” δεν είμαι σίγουρος ότι είναι απαραίτητα καλό. Ασε δε που υπάρχει και η περίπτωση η “συμβολή του” να ήταν απλώς ζήτημα χρονικής και ιστορικής συγκυρίας. Ασε δε που οι αυτό που εσύ λες πολιτικές αντιρρήσεις για μένα είναι ζήτημα κοσμοθεωρίας. Ασε δε που την Σαλονίκη, την οποία ο ίδιος θεωρουσε πως πριν την… περιλάβει δεν ήταν τίποτε από άλλο τουρκόπολη(!), την τσιμεντοποίησε, όπως και όλη την Ελλάδα. Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν ανέχομαι τ’ αγαλμά του…

  Και σκέψου ότι δεν είπα τίποτες για το ότι ήταν ο κατεξοχήν πρωθυπουργός του παρακράτους της Δεξιάς…