Απ – εγκλωβισμένος Περιπτερούχος

periptero.jpg

Και ενώ τα έργα κάθε μέρα, ζορίζουν όλο και πιο πολύ τους Θεσσαλονικείς, η πρώτη μεταφορά περιπτέρου είναι γεγονός.

Το περίπτερο που ήταν επί της Μοναστηρίου, πριν την εκκλησία των Αγίων Πάντων, από την Πέμπτη βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της Μοναστηρίου, σχεδόν μπροστά στα γραφεία της “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”. Η μετακίνηση έγινε με έξοδα της κατασκευαστικής εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο και αυτό γιατί έτσι όπως είχε κλείσει το δρόμο δεν μπορούσε να δουλέψει ο περιπτεράς. Τώρα βέβαια έκανε το μαγαζί του γωνιακό, τοποθετώντας το μπροστά σε μια εταιρία που μπαινοβγαίνουν γύρω στα 200 άτομα κάθε μέρα.

Οι κακές γλώσσες θέλουν να έχει κινήσει ουρανό και γη, τοπικός άρχοντας προκειμένου να γίνει η μετακίνηση. Από τις ίδιες πηγές (τις κακές γλώσσες) μαθαίνουμε ότι ο ίδιος τοπικός άρχοντας ζήτησε να αποζημιωθεί για την ζημιά που υπέστη ο περιπτεράς, από την κατασκευαστική του μετρό.

Δυστυχώς δεν έχω επιβεβαιώσει τις πληροφορίες και δεν μπορώ να δώσω το όνομα του τοπικού άρχοντα. Ελπίζω πάντως να αντιμετωπίσει με ανάλογο ζήλο και τις περιπτώσεις των υπολοίπων επαγγελματιών που πλήττονται από τα έργα.

One Response to Απ – εγκλωβισμένος Περιπτερούχος

  1. Δεν ήτο ο πρώτος που μεταφέρθηκε και δεν θα ναι και ο τελευταίος… σίγουρα θα υπάρχει και μία παροιμία για αυτό, ότι στην αναμπουμπούλα όσοι είναι να φάνε θα φάνε [ή κάτι τέτοιο, αλλά με ρίμα!]