ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

Συνήθως αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται από τους αναρχικούς θέλοντας να τονίσουν, ότι αυτό που θέλουμε δεν μπορεί να το περιμένουμε σαν δώρο από την φύση, αλλά θα πρέπει να μπορούμε να το πετυχαίνουμε αγωνιζόμενοι. Η πρόσφατη όμως ειδοποίηση της ΕΜΥ για “επιδείνωση” των καιρικών φαινομένων αλλά και η διαχείριση του θέματος από τα ΜΜΕ μ’ αναγκάζουν να την χρησιμοποιήσω. Για ακόμη μια φορά οι ατάλαντοι αλλά και οι χωρίς φαντασία υπεύθυνοι ενημέρωσης των ηλεκτρονικών, κατά κύριο λόγο, αλλά και μη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με την συνεργασία της ΕΜΥ, κάνανε το θαύμα τους. Επι 3(;) μέρες μας βομβαρδίζανε με πλάνα αρχείου, χωρίς να έχουν την ένδειξη αυτή πάνω στην προβαλόμενη εικόνα, θέλοντας να μας προειδοποιήσουν για την επερχόμενη κακοκαιρία.
Άνεμοι 10-11 μποφόρ μέσα στο σπίτι μας, τυφώνες, “τσουνάμια”, χιόνια στο κέντρο της Αθήνας, τα ελικόπτερα Σούπερ Πούμα σε αποστολές διάσωσης στα Τουρκοβούνια, ρίψη των απαραίτητων (καφέ και τοστ) στην πλατεία Κολωνακίου από τον στρατό και άλλα τέτοια εφάνταστα αποτελούσαν τις προειδοποιήσεις των ανθρώπων που έχουν αναλάβει την καθημερινή ενημέρωσή μας.
Η ΕΜΥ αφού χρηματοδοτήθηκε γενναία για να είναι προετοιμασμένη με τα τελειότερα συστήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω των τηλεοπτικών αστέρων τους, συγνώμη υπαλλήλων της, ερχόταν να ενισχύσει την παραπληροφόρηση.
Όταν τέλειωσε και αυτό, δηλαδή σήμερα, βγήκαν οι δημοσιογράφοι να ζητάνε τα ρέστα από τους μετερεολόγους και οι τελευταίοι να μας μιλάνε για το χιόνι που έπεσε στα βουνά της Ελλάδας Ιανουάριο μήνα…
Για μια ακόμα φορά πέσαμε θύματα του ομφαλοσκοπισμού μας. Έχει τσουνάμι στην Ασία, μήπως κινδυνεύουμε και εμείς; Ο καιρός διαλύει τους Αμερικάνους και τους Βορειο Ευρωπαίους, μήπως μας την έχει στήσει και εμάς; Και ποιός είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί τις φοβίες μας; Αυτοί που νομίζουν ότι το επάγγελμά τους είναι λειτούργημα, αυτοί που γράφουν ή μιλάνε για αυτά που δεν ξέρουν σαν να έχουν κάνει διδακτορικό στο θέμα.
Πάντως για όσους απογοητευτήκανε που δεν χιόνισε έξω από την πόρτα τους, δεν έχουμ επαρά να τους συμβουλεύσουμε να ακολουθήσουν την προτροπή του τίτλου μας.