Στο θόρυβο… να απαντήσουμε με θόρυβο!

Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφησιάς – Αλλατίνη

Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφησιάς - Αλλατίνη

Εδώ και καιρό, μια μικρή ομάδα κατοίκων της περιοχής μας, και συγκεκριμένα των πολυκατοικιών που βρίσκονται στις δύο «όχθες» της εθνικής οδού προς Νέα Μουδανιά, από την έξοδο της Υψηλάντου μέχρι και το ρέμα της Πυλαίας, έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονιά μας.

Χρόνο με το χρόνο, επιδεινώνεται η επιβάρυνση από την κίνηση στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Από τη μια αυξάνεται ολοένα ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν. Από την άλλη, η συνεχής ανοικοδόμηση των ανατολικών προαστίων (Περαία, Καρδία, Τρίλοφος, Σχολάρι κλπ.) συνεπάγεται όλο και περισσότερη κυκλοφορία από τις περιοχές αυτές προς την ανατολική είσοδο της πόλης. Ήδη η όχληση από το θόρυβο και τη σκόνη της εθνικής οδού προκαλεί υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της υγείας μας.

Λύση στο πρόβλημα υπάρχει, και δεν είναι άλλη, από την τοποθέτηση διάφανων πλαστικών ηχοπετασμάτων και στις δύο πλευρές του δρόμου, όπως έγινε στην περιφερειακή οδό στα Κωνσταντινουπολίτικα και το Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Επειδή είναι μάταιο να περιμένουμε επ’ άπειρο την ευαισθητοποίηση και την αυτόματη ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων, απευθυνόμαστε σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, με ένα ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, με σκοπό να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να παρέμβουμε στους αρμόδιους φορείς και να προωθήσουμε αιτήματα της γειτονιάς μας, που αναφέρονται στην ηχορρύπανση, αλλά και στην υγιεινή, την ασφάλεια, την κοινωνική πρόνοια, την ποιότητα ζωής εν γένει.

Σε μια πρώτη καταγραφή, έχουν τεθεί τα εξής αιτήματα:

  • Τοποθέτηση πλαστικών ηχοπετασμάτων στις 2 πλευρές της εθνικής οδού.
  • Δενδροφύτευση στις δύο πλευρές του δρόμου, για την απορρόφηση της σκόνης και για μείωση της θερμοκρασίας από την άσφαλτο το καλοκαίρι.
  • Καθιέρωση διάβασης πεζών με φωτεινή επισήμανση στη συμβολή των οδών Ψελλού και Κανελλοπούλου.
  • Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην επικίνδυνη συμβολή των οδών Αλλατίνη και Κουντουριώτου (στροφή για Θέρμη).
  • Εξωραϊσμός της υπόγειας διάβασης που συνδέει τις δυο παράλληλες οδούς (Κανελλοπούλου και Τσαλουχίδη), με επίστρωση πλακακιών, τοποθέτηση φωτισμού και ένταξή της στο πρόγραμμα καθαριότητας δημόσιων χώρων του Δήμου.
  • Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή του «Αλλατίνη», αφού ο σταθμός της Υψηλάντου δεν επαρκεί για να καλύψει μια περιοχή με τόσο έντονη ανάπτυξη.

Όποιος/Όποια ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Κατοίκων, να συζητήσει αυτά ή και άλλα προβλήματα της περιοχής και να συμβάλλει στις δράσεις που προγραμματίζουμε για το επόμενο χρονικό διάστημα, ας επικοινωνήσει. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο πολλές οι δυνατότητές μας.