Καλά Κρασιά

Και μέσα στην αναμπουμπούλα ξανατύπησε ο οινοποιός από το Γιαννακοχώρι. Με ακόμη μια συνέντευξή του, αυτή τη φορά στην “Ελευθεροτυπία”, αποφάσισε να μας ξυπνήσει. Αλήθεια προσπαθεί να πείσει τους Αθηναίους ή τους θεσσαλονικείς να τον ψηφίσουν. Έρχεται να καταθέσει λοιπόν τις απόψεις του και προσπαθεί να μας κάνει κοινωνούς στο όραμά του.

Η πόλη βγαίνει από τον λήθαργο και ζητά μια άλλη διοίκηση, ανοιχτή στις προκλήσεις των καιρών, με ευρωπαϊκό όραμα, με καινοτόμες ιδέες, με πρόγραμμα δράσης. Σ’ αυτήν την πόλη-όραμα της συντριπτικής πλειοψηφίας μετέχω κι αυτήν ευελπιστώ να εκπροσωπήσω

Τι λες; Αλήθεια; Και πως ακριβώς σκοπεύεις να το κάνεις μπαρμπα – Γιάννη;

Δεν ζητώ χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά τη στήριξή του, όπως τη ζητώ από όλους τους πολιτικούς χώρους. ….. απευθύνομαι στα κόμματα, απευθύνομαι στους φορείς της πόλης, μιλάω με όλους …. “δεν πάει άλλο” και ζητώ τη στήριξή τους και τη συμβολή τους σ’ αυτήν την προσπάθεια. Μίλησα ήδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Θα δω και τους άλλους βουλευτές. Εχω ζητήσει συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο και επιμελητήρια.”

Τι λες φίλε μου, αλήθεια; Ζητάς στήριξη κόμματος; Ζητάς την βοήθεια του Βενιζέλου; Θα ζητήσεις και από άλλους βουλευτές βοήθεια; Και απο το εργατικό κέντρο; Τον συμπαθέστατο αλλά κομματικοποιημένο κ. Γιαννόπουλο; Και όλοι αυτοί δηλαδή στα 20 χρόνια που λυμαίνονται το Δήμο τα κοράκια της ΝΔ (Κούβελας, Δια-Κοσμόπουλος και Παπατρεχαγυρευόπουλος) τι έκαναν; Δίναν όραμα από τους θώκους τους; Αυτοί συμφωνούν με το :

Αυτή η κατάσταση μας ερεθίζει. Εμείς της πλειοψηφίας θέλουμε την πόλη μας ανοιχτή στην κοινωνία και στις καινοτόμες δράσεις, πρωτοποριακή, να σκύβει πάνω στο ανεκτίμητο διανοητικό της κεφάλαιο, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αιχμή, μια συνεδριούπολη με τη διεθνή της έκθεση σημείο αναφοράς, μια πόλη παροχής υπηρεσιών στη νοτιοανατολική Ευρώπη

Και αν συμφωνούν γιατί δεν κάνανε τίποτα 20 χρόνια; Τους εμπόδιζαν οι άλλοι άχρηστοι;
Άστο Μπαρμπα -Γιάννη. γύρνα στις στάμνες σου εκεί που είσαι πραγματικά καλός. Καλά κάνεις και μας θυμίζεις την πορεία σου για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.

γόνος της «πλουτοκρατίας» όπως ο ίδιος τονίζει, ο οποίος στήριξε τον Σπύρο Βούγια ως εκπροσωπούντα τις δυνάμεις του Συνασπισμού, ήταν με τον Αγάπιο Σαχίνη, στο άνοιγμα του ΚΚΕ και σε άλλες δυνάμεις, μετείχε στην εθνική επιτροπή ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και στο ευρωψηφοδέλτιο που συγκρότησε ο Γιώργος Παπανδρέου.”

Καλά Κρασιά.