Τουρλουμπούκι πολυπολιτισμικόν

No 417809

Περίεργη που είναι η εποχή μας! Αυτή η ανεκτικότητα, που διακηρύττουν οι κάθε λογής νεοταξίτες κουλτουριαρέοι, φταίει για όλα.

Στο όνομά της, τα παγκόσμια αφεντικά έχουν εκπαιδεύσει τον οφθαλμό μας (το μάτι μας ντε!) σε λογής-λογής περίεργα «ζευγαρώματα», σε σημείο τέτοιο που να θεωρούνται και αυτονόητα.

Αυτονόητη για παράδειγμα θεωρείται η παρουσία του επικεφαλής της ορθόδοξης χριστιανικής μητρόπολης Θεσσαλονίκης κυρίου Άνθιμου σε μια εκδήλωση προς τιμήν ενός ιστορικού προσώπου, ειδωλολάτρη και στρατηλάτη, που αφιέρωσε τη ζωή του στον πόλεμο και/ή στις ακολασίες (του Μεγαλέξανδρου ντε!).

12

Απ’ την άλλη βέβαια, και να μην ήθελε να παραστεί, ο κ. Ανθιμος δεν μπορούσε να προσβάλλει τον διοργανωτή της εκδήλωσης, νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη.

Ο τελευταίος επιδεικνύει πλειστάκις ανοχή προς τη διαφορετικότητα και ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες, ειδάλλως δεν εξηγείται η παρουσία, ο χαιρετισμός και η βράβευσή του (3 σε 1) -καίτοι (κι έτι του Κυρίου δεηθώμεν) χριστιανορθόδοξος θεοσεβούμενος (βλέπε χειροφίλημα στην πρώτη φωτό)- την περασμένη Κυριακή, στην εκδήλωση, την οποία είχε προαναγγείλει το thess.gr, για την «καθιέρωση του ναού των Ελλήνων» (δεύτερη φωτό).

Εντέλει, ό,τι είναι εθνικό είναι αληθινό; Στα πρωτοχριστιανικά χρόνια ό,τι εθνικό δεν θεωρούταν αυτομάτως μη χριστιανικό; Κι ο Θεός της Ελλάδας ποιος είναι; Δεν ρωτάω ποιος είναι ο Θεός του νομάρχη, γιατί είναι δεδομένο πλέον πως αυτός δεν έχει το Θεό του!

Περισσότερα για την τελετή καθιερώσεως εδώ, απ’ όπου και η σχετική φωτογραφία.

One Response to Τουρλουμπούκι πολυπολιτισμικόν

  1. 2-3 χρόνια μετά την έναρξη του “μνημόσυνου” για τον Μ.Αλ. στη λήξη του φεστιβάλ βιβλίου (από επενίτες; ενεκίτες; χρυσαυγίτες; – ασθενεί η μνήμη από το χρόνο & τη νικοτίνη) ο Νομαρχίδης (δηλ. ο Πόντιος Νομάρχης) πήρε την εκδήλωση “υπό την αιγίδα της Νομαρχίας” για να “ενσωματώσει” τα καλά και εθνικώς σκεπτόμενα παιδιά (τότε και ο Καρατζαφύρερ είχε την ίδια άποψη επίσημα).
    Ὀπου υπάρχουν παραπάνω από 100 άτομα, ο Νομαρχίδης σπεύδει με το σκούτερ να χαιρετίσει, ακόμα κι αν δεν ξέρει γιατί γίνεται η εκδήλωση.[Ο Ανθιμουλλάχ είναι πιο ακριβοθώρητος, εμφανίζεται σε πάνω από 250 άτομα].

    Πού ξέρεις; Μπορεί και του χρόνου να θέσει υπό την αιγίδα της Νομαρχίας και τους Ελληναράδες που κάνουν μνημόσυνο στη Γούναρη για τη σφαγή του Ιπποδρομίου…