Κανείς δεν είναι άσφαλτος

Σε Δελτίο Τύπου της η Δημαρχία μας ανακοίνωνε την έναρξη των έργων ασφαλτόστρωσης στην ταλαιπωρημένη αυτή πόλη. Το αν χρειάζεται η όχι η ασφαλτόστρωση το ξέρει μόνο το γέρικο αυτοκίνητό μου καθώς και τα αυτοκίνητα όλων όσων κινούνται στην πόλη.

Η ενέργεια αυτή εντάσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας “κατάληψη της εξουσίας για μια ακόμη τετραετία”. Αλλιώς δεν εξηγείται, γιατί 8 χρόνια τώρα έχουν γίνει δυο ασφαλτοστρώσεις, τέτοιου μεγέθους, ένα χρόνο πριν τις εκλογές.
Η προχειρότητα όμως αυτής της φοράς είναι τουλάχιστον παράξενη. Οι εργασίες ξεκινήσανε ενώ ακόμα οι κάτοικοι είναι στην πόλη. Την πρώτη μέρα έγινε τέτοιο κομφούζιο που δεν είχε προηγούμενο. Η τροχαία προσπαθώντας να ανακατευθύνει την κίνηση από την Β. Όλγας, κατάφερε να “μπουκώσει” όλους τους γύρω δρόμους, στους οποίους έστειλε τροχονόμους κατά τις 11 και αφού είχε γίνει το έλα να δεις. Η ασφαλτόστρωση της Αγγελάκη ενώ ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 9-11/7 ξεκίνησε την Δευτέρα 11/7, για να σιγουρευτούν ότι θα τους δει όλη η πόλη να δουλεύουν και θα το νοιώσουν όλοι στο πετσί τους!

Εντάξει, ο δήμαρχος κάνει έργα, ενδιαφέρεται για την πόλη, μας ταλαιπωρεί αλλά είναι για το καλό μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη. Πόσο δύσκολο ήταν να συμφωνήσει ότι τα έργα θα γίνουν τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου, που η πόλη αδειάζει; Νομίζω ότι δεν υπάρχει δυσκολία αλλά υπάρχει σκοπιμότητα. Κάτω από κάθε έργο κρύβεται η άγρα  των ψήφων. Αν δεν μας δείτε/νοιώσετε ότι δουλεύουμε, δεν θα το θυμάστε σε 1 χρόνο. Μόνο όταν ξεπεραστεί αυτή η αντίληψη και αρχίσουν να δουλεύουν πραγματικά για τον δήμο, μόνο τότε δεν θα ταλαιπωρούμαστε.

Εν’ τω μεταξύ το νέο όραμα του Δήμαρχου, που εντάσσεται στα “μεγάλα έργα” (μεγάλα είναι αλλά όχι έργα), λέγεται “μαρίνες στη Θεσσαλονίκη”.

Υ.Γ. (μετά από πολλές μέρες…)  Πρόσεξε κανένας αμέσως μετά την ασφαλτόστρωση της Β. Όλγας, τα συνεργεία της ΕΥΑΘ να κάνουν έργα; Ξεκολούσαν τα  καπάκια από τα φρεάτιά της που  τα κάλυψε ο εργολάβος με  άσφαλτο. Από  νοικοκυροσύνη…