Περί βίας και ευθυνών

Μου είναι πολύ δύσκολο να γράψω γιατί είμαι ακόμη θυμωμένος. Θυμωμένος με το ίδιο το γεγονός, θυμωμένος με τις δικαιολογίες, θυμωμένος με τις εκλογικεύσεις, θυμωμένος με πολλά. 
Αλλά δυστυχώς υπάρχει ένα μικρό κομμάτι για το οποίο πρέπει να γράψω. Και αυτό είναι για την στάση εκλεγμένων πολιτικών της πόλης. 

Χθες το απόγευμα λίγες ώρες πριν την εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων, ο εκλεγμένος σύμβουλος με την παράταξη της ΝΔ στην πόλη  Σωκράτης Δημητριάδης ανεβάζει το παρακάτω post στο Facebook. 
Είναι μια ψεύτικη είδηση που κυκλοφορούσε εδώ και μερικές μέρες σε μια σειρά “ενημερωτικά” site. Και ο κύριος Δημητριάδης όντας Δημοτικός Σύμβουλος ήξερε πολύ καλά ότι αυτή η εκδήλωση δεν είχε καμία σχέση με τον Δήμο γιατί το Gay Pride που διοργανώνει ο Δήμος γίνεται στο τέλος του Ιουνίου. Παρόλα αυτά δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει νερό στον μύλο ζητώντας εξηγήσεις από τον Δήμαρχο για κάτι για το οποίο δεν είχε σχέση ο ίδιος. 
Και όταν, λίγες ώρες αργότερα, όλο αυτό το νερό που έριχναν για μέρες στον μύλο ξεχείλισε και μετατράπηκε σε έναν ορμητικό χείμαρρο βίας απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη ο κ. Δημητριάδης επανέρχεται με νέο post


Περιορίζει την ελάχιστη καταδίκη στο γεγονός ότι ο Μπουτάρης είναι “μεγάλος άνθρωπος” και μόνο, αλλά αφιερώνει μεγαλύτερο μέρος της ανάρτησης όχι μόνο για να επαναλάβει κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ψέμα αλλά και να απαιτήσει από τον Μπουτάρη να ζητήσει και συγνώμη (με κεφαλαία μάλιστα για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία ποια είναι η πραγματική ουσία της ανάρτησης).

Η ΝΔ και ο κύριος Καλαφάτης που σήμερα καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση κατά του Δημάρχου θα φροντίσει να καταδικάσει και απερίφραστα όλους αυτούς που φρόντισαν να ρίξουν νερό στον μύλο του μίσους και να το δικαιολογήσουν;
Ελπίζω ότι η απάντηση θα ήταν προφανής. Και ελπίζω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο κύριος Δημητριάδης να μην κάθεται στα έδρανα μαζί με την δημοτική ομάδα του κυρίου Καλαφάτη.

Γιατί εδώ θα κριθεί πόσο πραγματικά “Εντάξει” είναι ή αν απλά είναι “Εντάξει μωρέ …” 

Update : Στο σημερινό (21/05/2018) Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης που είχε σαν θέμα την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη ο κύριος Δημητριάδης πήρε τον λόγο και αφού καταδίκασε την επίθεση φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους σε πόσα πολλά θέματα διαφωνεί με τον Μπουτάρη και μετά ουσιαστικά να ρίξει το φταίξιμο στον Μπουτάρη που δεν φρόντισε να διαψεύσει τα ψεύδη που ο ίδιος ο κ.Δημητριάδης διέδιδε. 
Ούτε ο ίδιος κατάλαβε που κάνει λάθος, ούτε κανείς δεν φρόντισε να του το εξηγήσει και βέβαια κανείς από την παράταξη του δεν αντέδρασε και έτσι ο κ.Δημητριάδης πήγε και κάθισε δίπλα στον κ.Καλαφάτη που παρά τις όμορφες δικές του δηλώσεις δεν βρήκε τίποτα μεμπτό στις δηλώσεις του συνεργάτη του. Δυστυχώς μείναμε στο “Εντάξει μωρέ …”

One Response to Περί βίας και ευθυνών

  1. Την συγκλονιστική φωτογραφία με τον Γιάννη Μπουτάρη πεσμένο ενώ τον χτυπάνε την βρήκα από τον Στέλιο Νικητόπουλο αλλά δεν γνωρίζω ποιου φωτογράφου είναι.