Η κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου
Άργησα πολύ να γράψω αυτό το post.
Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα από την ψηφοφορία στην Βουλή όπου με 182 θετικές ψήφους και μόνο 14 αρνητικές ψήφους εκλέχθηκε σαν αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ο Δημήτρης Καμμένος.
Με εξαίρεση 14 μόνο αρνητικές ψήφους ένας άνθρωπος που έχει εκφέρει δημόσια και για πολλά χρόνια ακραία ρατσιστικό, ομοφοβικό και αντισημιτικό λόγο θα προεδρεύει της Βουλής των Ελλήνων.
Και θα ήλπιζα πως οι Βουλευτές της Θεσσαλονίκης που γνωρίζουν το παρελθόν θα τρόμαζαν από τα φαντάσματα που στοιχειώνουν την πόλη και θα ψήφιζαν διαφορετικά. Αλλά φαίνεται πως ο Βαρδάρης σκόρπισε και τα φαντάσματα και τις μνήμες μακριά. Εγώ τουλάχιστον θα προσπαθήσω να διατηρήσω ζωντανή την μνήμη των ονομάτων που ψήφισαν θετικά στο να γίνει ο Δημήτρης Καμμένος αντιπρόεδρος της Βουλής ελπίζοντας ότι αυτή η μνήμη ίσως κάνει την διαφορά στο μέλλον.
Παραθέτω τα ονόματα με αλφαβητική σειρά των Βουλευτών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης που ψήφισαν Ναι:
Βαρδαλής Αθανάσιος του Δημητρίου (ΚΚΕ)
Γκιουλέκας Κωνσταντίνος του Πέτρου (ΝΔ)
Δελής Ιωάννης του Ιωάννη (ΚΚΕ)
Ζουράρης Κωνσταντίνος του Γεωργίου (ΑΝΕΛ)
Καλαφάτης Σταύρος του Αθανασίου (ΝΔ)
Κουράκης Αναστάσιος (Τάσος) του Στυλιανού (ΣΥΡΙΖΑ)
Λαζαρίδης Γεώργιος του Ιωάννη (ΑΝΕΛ)
Μάρδας Δημήτριος του Χρυσοβέργη (ΣΥΡΙΖΑ)
Παρασκευόπουλος Νικόλαος του Ανδρέα (ΣΥΡΙΖΑ)
Ράπτη Ελένη του Δημητρίου (ΝΔ)
Σαρίδης Ιωάννης του Γεωργίου (Ένωση Κεντρώων)
Φωκάς Αριστείδης του Χρήστου (Ένωση Κεντρώων)
Παραθέτω τα ονόματα με αλφαβητική σειρά των Βουλευτών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης που ψήφισαν Παρόν (Όχι):
Αρβανιτίδης Γεώργιος του Πέτρου (Δημοκρατική Συμπαράταξη)
Και επειδή κάποιος θα πει για τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που απείχαν από την ψηφοφορία και αυτό δείχνει την διαφωνία τους. Το μόνο που έχω να απαντήσω είναι πως η αποχή έχει πολλούς πατεράδες και στην πραγματικότητα δεν σημαίνει τίποτα. Εκτός αν είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν πως και η αποχή του π. Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σημαίνει το ίδιο. Το σύνολο των παρευρισκομένων βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ψήφισαν Παρόν καθώς και τέσσερις βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ένας από Το Ποτάμι και μια της ΝΔ. Οι υπόλοιποι αν διαφωνούσαν πραγματικά ας παρευρίσκονταν στην Βουλή να μετρηθούν. Το να κρυβόμαστε πίσω από την αποχή και να νοηματοδοτούμε αυτή την κίνηση κατά το δοκούν είναι προσβλητικό για τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.
ΥΓ. Δυστυχώς οι ψηφοφορίες δεν είναι ηλεκτρονικές και η Βουλή αργεί να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά. Οπότε πρέπει να ευχαριστήσω πολύ το vouliwatch,gr για την πολύτιμη βοήθεια και την άμεση ανταπόκριση στα ερωτήματα μου σχετικά με τις ψήφους των Βουλευτών σε αυτό το θέμα.