Ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης και το… Κιότο

Καταχωρήθηκε από lampros

Χθες ξεκίνησε κάτι που μπορεί να μην χαρακτηριστεί επαναστατικό αλλά σίγουρα μπορεί και θα παίξει σημαντικό ρόλο από εδώ και πέρα στη ζωή μας.
Το Πρωτόκολλο του Κιότο μπήκε σε εφαρμογή. Αποτελεί τη πιο πρόσφατη διεθνή συμφωνία για το περιβάλλον που εδώ και μερικά? χρόνια προσπαθεί να μπει σε εφαρμογή κάμπτοντας τις αντιστάσεις που έχει το διευθυντήριο των πολυεθνικών (βλ. διοίκηση των ΗΠΑ). Το  Πρωτόκολλο του Κιότο αφορά μια διεθνή συμφωνία που έχουν υπογράψει πάνω από 140 κράτη(εκτός της κυβέρνησης του πλανητάρχη και κάποιων φερέφωνων της) και μέσω αυτής γίνεται μια προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων.
Πώς; Μέσω των αγορών?.
Εφικτό; Ίσως ? αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια αρχή. Είναι κάτι που δεν υπήρχε και που τώρα υπάρχει και μπορεί να βοηθήσει.
Αξίζει; Σίγουρα ναι μιας και οι αγορές θα αναγκαστούν να ασχοληθούν (έστω και σε κερδοσκοπικό επίπεδο)
Η όλη προσπάθεια χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία υπεραξίας που μπορεί να αποκτήσει η έννοια της μείωσης των εκπομπών ρύπων, προσανατολίζει στην ανάπτυξη φιλικών μορφών ενέργειας όπως η Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας-ΑΠΕ- (Ηλιακή, Αιολική , Βιομάζα, Γεωθερμία, Υδροηλεκτρική, ενέργεια από υδρογόνο) αλλά και σε τεχνολογίες που σκοπεύουν όλο και περισσότερο στην ορθολογική, οικολογική χρήση του παγκόσμιου ενεργειακού πλούτου, ενώνει στα πλαίσια της «παγκοσμιοποίησης» του κεφαλαίου και της εξουσίας και τους πολίτες του παγκόσμιου χωριού (βλ. γη).
Και εμείς στην Ελλαδίτσα μας;
Για μια ακόμα φορά χαρακτηριζόμαστε ως «χάπια» ως «αμερικανάκια» αφού έχοντας τους ηγέτες που μας αξίζουν (Κωστάκη και Γιωργάκη) το μόνο που είδαμε από τους οραματιστές αρχηγούς μας ήταν 1 (ένα) διάγγελμα και μια παράδοση σχολικού μαθήματος σε δημοτικό!!!!(Αυτό ήταν και το πιο εύκολο μιας και τα παιδάκια του Δημοτικού σίγουρα δεν ήξεραν για την Ιαπωνική πόλη του Κιότο και το τι δημιουργήθηκε εκεί !!!!)
Ο φόβος να υπάρξει αντίλογος είτε σε δημόσιο επίπεδο (μιλάμε για το διάγγελμα) είτε σε ανώτερο επίπεδο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας πέραν του Δημοτικού (βλ. μάθημα οικολογίας) είναι ένα το κρατούμενο.
Το γιατί είναι αρκετά δύσκολο να απαντηθεί όχι γιατί δεν το ξέρουμε αλλά γιατί έχει τόσες πολλές πλευρές που θέλει βιβλίο.
Τι γνωρίζουν οι 2 ηγέτες μας;
Αν γνωρίζουν οραματίζονται κάτι για τη χώρα μας;
Αν οραματίζονται έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να παράγουν πολιτική;
Αν παράγουν πολιτική πως εκφράζετε αυτή;
Η Ελλάδα έχει ήλιο, αέρα, ακτές, νερά, γεωθερμικά πεδία αλλά και αγρότες που καλλιεργούν «μπαμπάκια» και όχι σύγχρονες καλλιέργειες βιομάζας.
Η Ελλάδα κάποτε είχε βιομηχανία στα ηλιακά, έχει επιστήμονες που έχουν κάνει βήματα για να αξιοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια και να παράγουν υδρογόνο.
Ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μιλάνε για τους αγρότες παραγωγούς ενέργειας από βιομάζα και αιολικά πάρκα χαρακτηρίζοντας τους σαν τους «πετρελαιάδες του μέλλοντος» εδώ ανεβαίνουν στα τρακτέρ κυβέρνηση και αντιπολίτευση για να τους οδηγήσουν στον «τάφο».
Ενώ παντού στον κόσμο προσπαθούν να αναπτύξουν μορφές ενέργειας που δεν θα εξαρτώνται από τις πετρελαϊκές αδελφές εδώ θέλουν να βρουν τα βαθειά κρυμμένα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και το Ιόνιο για να μας σκλαβώσουν οικονομικά ακόμα 100 χρόνια ή να μας οδηγήσουν σε πόλεμο με τους γείτονες.
Είναι πραγματικά πολλά αυτά που μπορούν να γραφούν.
Αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι για πολλοστή φορά η χώρα βρίσκεται στα χέρια πολιτικών ανδρών που μόνο σαν Κωστάκη και Γιωργάκη μπορεί κανείς να τους χαρακτηρίσει.
Ας πάρουν λοιπόν τα κουβαδάκια τους και ας συνεχίσουν να κάνουν κάστρα στην άμμο νομίζοντας ότι παράγουν υπεραξία με την πολιτική τους δραστηριότητα

Και εμείς ως «χάπια» ας συνεχίσουμε τον ύπνο του δικαίου. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαστε μακριά