Κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους

Το θέμα 30 του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου έμοιαζε εντελώς κοινότυπο. Επιβολή διοικητικού προστίμου γιατί κάποιος έκανε παζάρι και δεν είχε την κατάλληλη άδεια. Από αυτά τα θέματα που περνάνε χωρίς πολύ συζήτηση και με ομοφωνία.

Αλλά αυτό το πρόστιμο αφορούσε τον κύριο Μπαρμπουνάκη. Με αποτέλεσμα όλοι να ξεσηκωθούν και να ζητάνε τα ρέστα γιατί επιβλήθηκε πρόστιμο.
Οι δικαιολογίες που ακούστηκαν ήταν τουλάχιστον αστείες. Κάτι ότι ήταν βιβλία κάτι ότι μιλάμε για πολιτισμό.
Συζητούσαν για 10 σχεδόν λεπτά με ποια δικαιολογία δεν θα ψηφίσουν το πρόστιμο.
Κάποια στιγμή ο Μπουτάρης προσπάθησε να επαναφέρει την τάξη λέγοντας ότι εν τέλη η νομιμότητα είναι αυτή που είναι και ότι και να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο η αποκεντρωμένη διοίκηση θα επιβάλει το πρόστιμο γιατί πράγματι χρειαζόταν άδεια αλλά και αυτός υποχώρησε στο τέλος.
Η συζήτηση κατέληξε αν θα βγάλουν και ετεροχρονισμένη άδεια αντί για νέο πρόστιμο στο καινούργιο παζάρι βιβλίου του Μπαρμπουνάκη και με τον Καπόν να ζητάει βοήθεια για το πως θα το δικαιολογήσουν γιατί προφανώς άγνοια νόμου όπως έλεγαν όλοι δεν είναι σοβαρή δικαιολογία.
Πιο έντιμη δικαιολογία θα ήταν ότι ο Μπαρμπουνάκης φέρνει ψήφους και 3 μήνες πριν τις εκλογές όλοι έκαναν κωλοτούμπες για να τον ευχαριστήσουν.
Και για να μην βγάλει την ουρά του κανείς από έξω να σημειώσω ότι όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων ήταν παρόντες.
Και ο Μπουτάρης, και ο Καρακωστάνογλου (ο Γκιουλέκας δεν μας κάνει την χάρη να εμφανιστεί εδώ και μήνες), και ο Δελλής και ο Παπαθεμελής και ο Μηταφίδης και Μάτης και ο Στεργίου.
Δεν φαίνονται από το βίντεο ξεκάθαρα τα έδρανα για να καταγράψουμε και ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν μέσα, αλλά ήταν οι περισσότεροι.
Και οι απόφαση να μην επιβληθεί το πρόστιμο πέρασε ΟΜΟΦΩΝΑ.

Απολαύστε τους:

2 Responses to Κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους

  1. Pingback: Το ρουσφέτι του βιβλίου | Frappelections

  2. Κοινότυπο το θέμα μεν, αλλά αποκαλυπτικό της όλης παθογένειας δε… Kακώς ο Μπουτάρης δεν προχώρησε το θέμα παρακάτω με την επιβολή της ποινής και το άφησε νίπτοντας τας χείρας του…