Κίνημα της 4ης Ιανουαρίου

Γυναίκες κι Άνδρες Πρωτευουσιάνοι,
Στις 10.38 μ.μ. χθες ο Θοδωρής Αθερίδης έδωσε μέσα από το MEGA το σύνθημα «Πίσω στο σπίτι».  Ήταν το κρυπτογραφημένο μήνυμα για να κινηθούν στο Κολωνάκι, στο Γκάζι και στην Σταδίου οι συνωμοτικοί πυρήνες του Κινήματος της 4ης Ιανουαρίου, που οργανώνουν ήδη την Αντίσταση στα στέκια των Σαλονικιών της Αθήνας. Ο Ναυαρινιώτης αγωνιστής περίμενε χρόνια αυτή την ώρα.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα θα εκδηλωθεί σε όλη τη Θεσσαλονίκη η επιχείρηση «Καταιγίδα της Λογικής». Την εφάρμοσε πρώτος ο Μεγαλέξανδρος τις εποχές που η Αθήνα δεν είχε καταντήσει Πομπηία.


Ζείτε και ζούμε το τέλος μιας Δυναστείας. Την εγκαθίδρυσε ο ιδεολογικός σας οπλαρχηγός που πήρατε μεταγραφή από τον Βόλο. Με τα ΚΛΙΚ και τα ΝΙΤΡΟ του, σας πήρε από τα ζιβάγκο και τ’ αμπέχονα, τα φουλάρια και τα ταγάρια και σας έκανε… Ευρώπη:

  1. Μεταμόρφωσε απλές γυναίκες σε παραφορτωμένες μοντέλες, ανεξαρτήτως κιλών και εισοδήματος, τρελαμένες με την αχαλίνωτη κατανάλωση, ξεσαλωμένες με τα καπρίτσια της πρώτης κακόφωνης πριμαντόνας.
  2. Έδωσε περιεχόμενο και στόχους ζωής σε κενές υπάρξεις που φύτεψαν κιτσάτες βιλάρες στα δάση μας και πολύμετρες θαλαμηγούς στις θάλασσες μας.
  3. Καθαγίασε το μαύρο χρήμα και έδωσε σε δεκάδες μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σε τοπικούς άρχοντες και στελέχη του Δημοσίου (στενού, ευρύτερου και πυραμιδικού) νέα πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς, έξυπνες μεθόδους για να αξιοποιούν κοινοτικά κονδύλια και να αρμέγουν τον δημόσιο κορβανά.

Εμάς εδώ, πάνω από τα Τέμπη μας κατέκτησε. Μας βάπτισε Ερωτική Πόλη και χάρισε στον πιο απλό πολίτη, τον κάθε Λεμούσια το δικό του όραμα για μια Δυναστεία Πλούτου και Ισχύος.
Αυτά τα «ωραία» μιαν ώρα τελειώνουν. Είτε σβήνουν μέσα στην πολλή την κοκαΐνη είτε παρασύρουν χιλιάδες αμύητους στην τρέλα της ξαφνικής ανέχειας.

Η Δυναστεία καταρρέει. Μαζί κι οι κίβδηλοι έρωτες της, η φρενίτιδα για τα ριάλιτι, η παραζάλη στα κυριλέ σκυλάδικα. Κονόμησαν οι Τζούλιες τους, φλομώσαμε στην οφθαλμοπορνεία, μπαϊλντίσαμε με το γεροντικό πια στυλάκι τους.

Πρωτευουσιάνοι, Αθηναίοι δεν είστε.
Από τα βουνά και τα νησιά μας φθάσατε εκεί, από τις πεδιάδες και τα οροπέδια μας. Και πολλοί από τη Σαλονίκη κατηφόρισαν στο ξέφρενο φαγοπότι σας.
Την Πρωτοχρονιά δεν είχαμε λεφτά για πυροτεχνήματα. Και μπήκε το 2012 σε έρημη πόλη, που κοιτάει με φθόνο δίπλα της τα Τίρανα ν’ αλλάζουν, τα Σκόπια να οργανώνονται, τη Σόφια να γεμίζει φευγάτους Έλληνες και την Πόλη ν’ ακμάζει με τον τουρισμό και την παράδοσή της.

Σήμερα λέμε: «ΩΣ ΕΔΩ».

  • Ως εδώ οι εκπτώσεις στον πολιτισμό μας, στην αισθητική μας, στον πλούτο της Ιστορίας μας.
  • Ως εδώ η φθήνια στην καθημερινή μας ζωή. Άνδρες και γυναίκες θα ζήσουμε τον ερωτά μας, όπως εμείς ξέρουμε.
  • Ως εδώ τα πρότυπα κι οι ιδεοληψίες σας. Γιατί τώρα μαθαίνουμε πως η φτώχια θέλει καλοπέραση, ότι μπορούμε κι αλλιώς.
  • Ως εδώ η παρακμή σας. Γιατί θα γιορτάσουμε, δίχως τα φαντάσματά σας, τις σπατάλες σας, τους ρημαγμένους Ολυμπιακούς σας.
  • Ως εδώ το ψέμα σας. Γιατί τώρα γεννιέται η άλλη Θεσσαλονίκη με τα νέα της παιδιά να γεμίζουν διακρίσεις στο παγκόσμιο χωριό.

Σας τόπαμε εδώ και χρόνια διακριτικά. Όπως αρμόζει στις παραδόσεις και στην ευγένεια μας: «Αγαμοιθύται».
«Πίσω στο σπίτι» λοιπόν. Θα πιάσουμε τις σκούπες, θα φτιάξουμε τα σχέδια, πάντως το παρδαλό σας τσαντίρι θα το ξηλώσουμε. Μαζί με τους τσιγγάνους μας στον Δενδροπόταμο, που τραγουδούν ακόμα καλύτερα από εσάς.
Καλούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να αντιληφθεί ότι το Κίνημα μας είναι πιο ειρηνικό από αυτό που όργισε τον κ. Μπεγλίτη την 28η Οκτωβρίου. Πολεμάμε με τη Λογική, χτυπώντας με κέφι κι όρεξη για δημιουργία τα πλήκτρα του υπολογιστή μας.
Θα βρεθούμε και στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στη Λεωφόρο Νίκης, στον Λευκό τον Πύργο. Αλλά τις μούντζες μας τις ρίξαμε τον Ιούνιο. Τώρα για να ενώσουμε τα χέρια μας θα πάμε. Μαζί μας οι απόκληροι, οι ανάπηροι, οι άστεγοι, οι αλκοολικοί, οι χαμένοι στις ουσίες, οι άνεργοι κι οι πεινασμένοι. Βήμα προς βήμα, για την αλληλεγγύη μας, για τις δυνατότητες μας θα φτάσουμε στον δικό μας Οκτώβριο. Δίχως τις φανφάρες και τα κούφια σας τα λόγια, την ακατάσχετη υποκρισία σας.
Εδώ δεν σπαταλάμε δυνάμεις για να κονομάνε οι επιτήδειοι με την… «Ελληνική Μακεδονία». Αρκετά κράτησαν οι εθνικές σας ήττες, η συλλογική μας ντροπή.

Εμπρός για τη Μακεδονική ΕΛΛΑΔΑ.

Έχουμε τις συνταγές, έχουμε και πληκτρολόγια.

Θεσσαλονίκη. Το δικό μας 2012 μόλις ΤΩΡΑ ξεκίνησε.