Οι δρόμοι στα ποδήλατα

bic21

Έστω και για μια μέρα οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης δόθηκαν στους ποδηλατιστές , οι οποίοι τους διεκδικήσανε δυναμικά σε ορισμένες περιπτώσεις .

bic24

Η συγκέντρωση έγινε στις 12 στο άγαλμα του Βενιζέλου και η πορεία ξεκίνησε λίγα λεπτά αργότερα. Υπολόγισα γύρω στους 300 ποδηλατιστές αλλά πάλι δεν είμαι και ο πλέον ειδικός στις εκτιμήσεις.

bic12

Η πορεία διέσχισε την Εγνατία προς Βαρδάρη, κατέβηκε την Δωδεκανήσου έως το λιμάνι, πήρε την Νίκης, συνάντησε αυτοκίνητα που η Αστυνομία δεν μπόρεσε να ελέγξει, μπροστά στο Βασιλικό θέατρο από όπου και η αψιμαχία παρακάτω

bic23

Συνέχισε ως τον όμιλο και από εκεί μπήκε στο πλακόστρωτο της παραλίας το οποίο και διέσχισε προς τα πίσω για να σταματήσει στον Λευκό Πύργο όπου εκεί ο “αντι-Ψωμιάδης”, κ. Τρεμόπουλος, βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει σε κόσμο που σπάνια μπορεί να συγκεντρώσει σε δική του εκδήλωση 🙂

bic33

Τουλάχιστον οφείλω να παραδεχτώ ότι ήταν εκεί εν αντιθέσει, όπως επεσήμανε η Ζώγια, με τον Τσίπρα ο οποίος προτίμησε να μιλήσει στο Ιβανώφειο, περίπου την ίδια ώρα, αγνοώντας αυτή την κίνηση των πολιτών σε τουλάχιστον 21 πόλεις.Βέβαια, συμπληρώνω, ούτε κανένας άλλος έστω και από τους τοπικούς άρχοντες της πλειοψηφίας ή της αντιπολίτευσης στο Δήμο ή την Νομαρχία, με εξαίρεση τον Τρεμόπουλο, δεν ήταν εκεί.

Παραλειπόμενα.

bic22

 • τα μέτρα της αστυνομίας ήταν ελλειπή. Ως τον Λευκό Πύργο τα πράγματα πήγαν καλά, μπροστά στο Βασιλικό θέατρο πέσανε ποδηλατιστές και αυτο κίνητα μαζί, το ίδιο και παρακάτω στην Μ. Αλεξάνδρου.Όταν σκάνε μύτη οι επίσημοι η αστυνομία μια χαρά κλείνουν όλη την πόλη, τώρα που επρόκειτο για την ασφάλεια των μικρών παιδιών που συμμετείχαν στην ποδηλατοδρομία, φαίνεται ότι δεν τους έφταναν οι αστυνομικοί. Ξεφτίλα.

bic28

 • Και εκεί που πάνω από 300 πολίτες κάνανε κατάληψη την Μ. Αλεξάνδρου με τα ποδήλατά τους, μια μικρή ομάδα 20 ατόμων κατέθετε στέφανο στο άγαλμα που έχει στηθεί για τους Θρακιώτες στην παραλία. Περνώντας άκουσα από τα μεγάφωνα που είχαν στήσει για την εκδήλωση, το όνομα του Ψωμιάδη. Δεν παίρνω όρκο ότι ήταν εκεί, δεν τον είδα.

bic32

 • Περνώντας από την παραλία πέσαμε πάνω στο ντεκόρ που είχε στηθεί για το 37ο ράλλυ Θερμαϊκού. Ωραία αντίθεση.
 • Από bloggers εκτός του Όνειρου είδα και την ttalou, η μάλλον με είδε. Τουλάχιστον το thess είχε εκπροσώπηση 🙂

Παρακάτω ακολουθεί βιντεάκι που πήρα πάνω από το ποδήλατο (γι’ αυτό και οι “κραδασμοί”) κατά την διαδρομή Αριστοτέλους-βαρδάρη στην Εγνατία. Όσο για τις φωτογραφίες υπάρχουν μαζί με άλλες στο flickr.

[oneiros]eCJj44jCd9g[/oneiros]

12 Responses to Οι δρόμοι στα ποδήλατα

 1. Pingback: Ρόδες « We are not alone

 2. Πολύ ωραία! Μπράβο παιδιά, αρκετός κόσμος. Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει κάτι με το θέμα των ποδηλάτων. Σε άλλες πόλεις του εξωτερικού οι αρχές προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να χρησιμοποιεί ποδήλατα για τις καθημερινές του μετακινήσεις, εμείς πρέπει να κάνουμε το αντίθετο…

 3. Πολύ καλή προσπάθεια, παρά την έλλειψη οργάνωσης όπως αναφέρεις. Μακάρι να γίνουν κι άλλες τέτοιες κινήσεις στο μέλλον!

  ΥΓ. Ωραίο blog! 🙂

 4. Ήταν απολαυστική βόλτα!
  Σαν… ευχάριστος επιτάφιος (του αυτοκινήτου) 😉

 5. Ναι, γιατί μετά από λίγο αναστήθηκε!!!

 6. Pingback: Παραμύθια χωρίς νόημα v.ii » Ποδηλατοπορεία

 7. Pingback: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ » Ποδηλατοπορεία από Αθήνα και Χανιά

 8. Μπράβο.Εγώ δυστυχώς ήμουν εκτός πόλης και δεν μπόρεσα να παρευρεθώ.Στην πόλη που ήμουν δεν έγινε κάτι παρόμοιο πάντως.Οσο για τους ποδηλατόδρομους στη Θεσσαλονίκη, πιστεύω οτι θα περάσουν πολλααααά χρόνια μέχρι να γίνει κάτι…

 9. Pingback: thess.gr | Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία Διαμαρτυρίας

 10. Pingback: thess.gr | Το δικό μου το ποδήλατο είναι πιο γρήγορο από το δικό σου μίστερ Αργε!

 11. Pingback: thess.gr | Πειρατές πάνω σε ποδήλατο

 12. Pingback: thess.gr | Ταξίλατο made in SKG